Jdi na obsah Jdi na menu
 


Prázdninový rozhovor s Ádou Vitáčkem: Intenzivně zkoušíme

1. 8. 2010

Prázdniny se přehouply do druhé půlky a nezadržitelně se blíží první koncerty Ády Vitáčka poté, co se vydal na sólovou dráhu. Už v září se, spolu s doprovodnou kapelou, vydá například do pražského klubu Modrá Vopice, kde pokřtí desku Je to hra.

Obrazek

Jak si užíváš léto?
No, moc si ho neužívám. Stěhoval jsem se, to je horší než vyhořet.

Byl jsi někde na dovolené?
Na dovolené jsem nebyl, pokud teda nepočítám tři dny v Josefově dole s dcerou. Ale zato jsem objevil výborný pivo Svijany.

Plánuješ v brzké době něco nového?
Neplánuji nic, kromě zkoušení s kapelou. Také jsme se konečně sešli s kluky z F.A.S. a začali zkoušet, protože chceme natočit F.A.S. studiově.

A jak probíhají zkoušky s tvou kapelou na první koncerty?
Zkoušky probíhají dost intenzivně. Radim Sychra je skvělej, on na to piáno dokonce umí hrát. (smích) Tomáš Růžička na sobě dost pracuje, protože jsem hodně kritickej a snažím se, aby se něco nenaučil špatně, nebo jinak, než má. Ale zvládá to. Ještě mě neposlal do prdele, tak to jde. (smích)

Těšíš se na první koncerty, které proběhnou už v září? Mimo jiné proběhne i křest desky.
No, těším i netěším. Je to moc dřiny a fůra zodpovědnosti, aby to bylo tak, jak má. Ale těším se na kluky, jako na Petra Hoška a na Zdendu Růžičku ze SPS, kterej mi to CD pokřtí, protože si spolu jednu písničku zahrajeme. Já jsem vlastně nikdy se Zdendou nehrál. Produkoval jsem Epidemii, kde SPS hrály, potkáváme se léta na bigbítech, dokonce jsem kdysi ze SPS mluvil o možnosti hraní u nich. Tehdy tam dělal managera ještě Petr Růžička a nějak to nedopadlo, tak alespoň teď to vyjde.

No a na podzim chystáš nějaké překvapení?
Teď se fakt soustředím na těch pár koncertů k téhle desce a pak se uvidí, kterým směrem to půjde dál. Každopádně se nechystám nic měnit na kapele, která se mnou hraje. Možná budu hledat frontmana, protože já jsem bubeník a ne zpěvák. Navíc to nevypadá dobře, když je zpěvák za bubny. I Koller, Ringo, Collins a další odbouchají dvě, tři věci a jinak jsou vepředu, aby měli kontakt s lidmi. A hlavně umí zpívat, což by pro mě znamenalo začít se učit zpívat. Tak, jako to udělal třeba právě David Koller, když začal hrát v Lucii a pochopil, že je to nezbytné. A já si nejsem jistý, že jsem to ochotnej absolvovat.

 

Autor: Jakub Malovaný

Foto: Archív