Jdi na obsah Jdi na menu
 


Deník z příprav knihy "Rozhovory (2007 až 2011)"

Sobota, 10. 12. 2011: 19. díl

Dnes oficiálně vychází má kniha Rozhovory (2007 až 2011)! V následujících dnech budou zde na stránky doplněny všechny informace ohledně mé prvotiny. Dnešním dnem také končí tenhle Deník z příprav knihy, jehož prostřednictvím jsem vás celý rok informoval o veškerém dění. Děkuji všem lidem, kteří mi s knihou pomáhali a snad se vám bude líbit.

 

Čtvrtek, 8. 12. 2011: 18. díl

Je to tady, přátelé! V sobotu 10. 12. 2011 oficiálně vychází má první kniha Rozhovory (2007 až 2011)! Na třetí pokus to už skutečně bude (a jestli ne, tak se dám asi na jiné řemeslo, nejspíš budu zahradník). Práce na knížce trvala dlouhý rok: všechno začalo prvními úpravami a připisováním průvodních textů, pokračovalo to korekturami, focením promo fotografií, sháněním fotek od profesionálů a skončilo to tvorbou grafického vzhledu. Poté se kniha vytiskla, nyní se váže a zítra ráno bude definitivně hotová. Souhrn mé pětileté práce pěkně pohromadě. Spousta rozhovorů, spousta fotek... V předešlých příspěvcích jsem zmiňoval některé důležité osoby, bez kterých by knížka nevznikla, nyní mi dovolte, abych zde uvedl ještě jednu. O celou grafickou podobu knížky se postarala paní Božena Kubaláková, které moc děkuji! Myslím, že to udělala přesně tak, jak se to k obsahu knížky hodí. Koneckonců, později zde nějakou ukázku určitě dám. Další informace čekejte zítra, kdy by kniha měla být skladem.

 

Pátek, 18. 11. 2011: 17. díl

Po těžkém, docela "mrtvém" období se vše začíná opravdu (!) ubírat směrem k cíli. Tedy knížka už je skoro (!) venku. V tuhle chvíli kontroluji konečnou podobu knihy, zda je všechno tak, jak má být. A musím říct, že to vypadá moc pěkně. Jakmile bude všechno zkontrolováno, přijde na řadu tisk, vázání a potom... Potom slavnostní vydání. Už raději nebudu slibovat žádný termín, jelikož se to v minulosti neosvědčilo. Budu vás informovat vždy s novou událostí. A abych nezapomněl, dnes jsem si přivezl várku aktuálních plakátů, tak se na ně můžete mrknout.

 

Sobota, 24. 9. 2011: 16. díl

Tak má kniha "Rozhovory (2007 až 2011)" se zřejmě opět vrací na scénu! Po doslova kritickém období, kdy jsem pořádně nevěděl, co s mojí připravovanou prvotinou bude, se začíná opět karta obracet. Všechny komplikace jsou podle všeho vyřešeny a příští týden by mělo padnou i nějaké odrazové datum. Snad už mi bude štěstí přát. Znovu musím říct, že ten poslední krok nijak neovlivním, protože veškerý materiál je v rukou firmy, která knihu tiskne. Tak uvidíme příští týden.

 

Čtvrtek, 14. 7. 2011: 15. díl

Po delší době se ozývá také "Deník z příprav knihy". Momentálně je vydání mé prvotiny na tak zvaném bodu mrazu, jelikož firma, která bude knihu "Rozhovory (2007 až 2011)" tisknout, stále mění termíny. Proto čekám na přesnější informace. Holt, není to jednoduché.

 

Sobota, 4. 6. 2011: 14. díl

Z technických a zcela nečekaných důvodů se termín vydání mé první knihy Jakub Malovaný - Rozhovory (2007 až 2011) posunuje zatím na neurčito. Omlouvám se tak za další čekání, ale nedá se nic dělat. Můžu vám slíbit, že o to víc bude kniha vyšperkovaná!

 

Čtvrtek, 2. 6. 2011: 13. díl

Má první kniha "Rozhovory (2007 až 2011)" vyjde už v sobotu 4. 6. 2011. To, kde ji budete moci sehnat se ještě dozvíte, jelikož to není dořešeno. Každopádně celé léto se z mé strany ponese v duchu oslav. Na mém profilu na Bandzone.cz můžete vidět tradiční rozpis akcí, které se chystám navštívit. Kniha vychází v den, kdy hrají v Ratíškovicích Tři sestry. Že by byly Ratíškovice vůbec prvním místem, kde se kniha ukáže?

 

Pondělí, 30. 5. 2011: 12. díl

Má první kniha, která ponese název Jakub Malovaný - Rozhovory (2007 až 2011) slavnostně vyjde v sobotu 4. června 2011! Můžete se těšit na to nejlepší z mé pětileté novinářské práce. Infomace o tom, kde můžete knihu sehnat a zakoupit se dozvíte později, jelikož to ještě není úplně dořešeno.

 

Pátek, 27. 5. 2011: 11. díl

Už v pondělí 30. května vám oznámím konkrétní informace, týkající se vydání mé první knihy. Zbývá doladit poslední detaily.

 

Středa, 4. 5. 2011: 10. díl

Vydání knihy se bohužel posunuje, a to na měsíc červen. Příští týden bych měl schválit konečnou verzi grafického vzhledu a následně by se mělo začít tisknout. Přesné datum vydání zatím stanoveno není, ale červen je už definitivní. Samozřejmě vás budu dál informovat, brzo bude zveřejněn například název knihy.

 

Pondělí, 25. 4. 2011: 9. díl

Vydání knihy se nezadržitelně blíží, přesto si budeme muset ještě pár dní počkat. Hold, není to jen tak. Rád bych se zmínil o korektuře, která probíhala cca 2 měsíce. Skončila na začátku března a věřte, že bez ní by to nešlo. Veškeré texty do knihy kontroloval a opravoval pan Jaromír Horák, kterému patří velké poděkování. V textech nakonec nebylo mnoho pravopisných chyb, občas chyběla nějaká ta čárka, semtam se objevila chyba ve shodě přísudku s podmětem a také se vyskytly stylistické chyby. Zde na stránkách žádná korektura neexistuje, veškeré kontroly si dělám sám. Proto se občas nějaká ta chybička najde. Nemělo by se to stávat, ale pořád se ještě učím a určitým způsobem zdokonaluji. Jak jsem už několikrát uváděl, na mých článcích je vidět postupný vývoj, a to ve všech směrech. Já doufám, že postupem času bude ubývat i těch nejmenších chyb.

 

Čtvrtek, 14. 4. 2011: 8. díl

Vydání mé první knihy se pomalu, ale jistě blíží. Přibližný termín je stanoven na první týden v květnu, tak snad to všechno klapne. V mezičase jsem si dával dohromady plán dalších projektů pro letošní rok. Opět jsem si vytyčil nelehké cíle. Kromě zajímavých rozhovorů plánuji i opravdu velký projekt, o který jsem se pokoušel už v loňském roce! Tehdy to bohužel nevyšlo. Půjdu do toho znovu, snad to dopadne. Je to běh na dlouhou trať, na světě by mohl být možná na podzim. Teď je na řadě kniha!

PS: Prozatím si můžete prohlédnout fotografii ze zákulisí focení promo snímků ke knize. Fotila Veronika Marečková a byla ukrutná zima. Více zde.

 

Středa, 23. 3. 2011: 7. díl

Kniha je opravdu ve výrobě! To je až neuvěřitelné. Po několika měsících tvrdé práce začínám být zvědavý na konečný výsledek. Do výroby putovalo 132 graficky neupravených A4 textu a 221 fotografií. Můžete se tedy těšit na 26 velkých rozhovorů + další zajímavé bonusy (některé ještě nebyly nikdy zveřejněny!). Počet stran samozřejmě není konečný, rozhodne až formát knihy. V současné době se pracuje na grafické stránce, aby kniha mohla co nejdříve do tisku. A teď asi ta nejdůležitější informace - předběžný termín vydání je stanoven na první týden v měsíci květnu, což už není tak daleko.

 

Pátek, 18. 3. 2011: 6. díl

Korektury textů jsou zdárně za námi. Veškeré fotografie jsou připraveny. To znamená, že už nic nebrání tomu, aby byl všechen materiál předán do výroby a začala se tak doopravdy rodit má první kniha. Kniha, kde bude kus mého já, mého života. Zkrátka kus toho, co mám opravdu rád a čemu se věnuji. Materiál předám příští týden do rukou odborníků, kteří si už pohrají s celou grafickou stránkou. Já mám určité představy, ale jak to bude doopravdy, to uvidím až po konzultaci. Každopádně, kniha by měla být obsahově bohatá. Čísla (počet stran, počet fotografií, přesnější datum vydání) vám sdělím až později. Na to je ještě chvilku čas.
Dostal jsem hodně dotazů, nejčastější byl - proč vlastně vydávám knihu, co mě k tomu vede? Je to jednoduché. Za pět let se mi nastřádal dostatečný materiál a objevila se možnost jej dostat do knižní podoby. Proč toho nevyužít. Šel jsem tedy do toho a uvidíme, jak budou čtenáři spokojení s mojí prvotinou. Přece jen, kniha je kniha. Všechno si zařizuji víceméně sám, bez nakladatele. Ale s dobrým týmem lidí, kteří mi ochotně pomáhají!

 

Úterý, 1. 3. 2011: 5. díl

Přátelé, je dopsáno! Zdárně jsem o víkendu definitivně dopsal připravovanou knihu. To znamená, že z mé strany je skoro hotovo. Dopsáno mám, všechny povolení na fotografie taky a nyní čekám na zbytek korekturovaných textů. To by mělo být hotovo během příštího týdne. A poté hurá do výroby. Jelikož jsem dostal pár zajímavých dotazů ohledně připravovaného díla, tak se na ně pokusím veřejně odpovědět v následujících dnech.

PS: V knize bude 26 rozhovorů a také bonusy!

 

Čtvrtek, 10. 2. 2011: 4. díl

O jakých kapelách se budete moci dočíst v mé připravované knize? Samozřejmě o Třech sestrách, dále o M.Z.H., Synech výčepu, Arakainech či o skupině Kryštof. Trošku nahlédnete do zákulisí, vyrazíte na zajímavé koncerty či festivaly, a nebo se podíváte přímo do studia, jak probíhá nahrávání desek. Zkrátka, o zajímavé (a mnohdy úsměvné) příhody nebude nouze. A nemyslete si, že to bude čistě hudební kniha. Kdepak. Naleznete i kapitoly sportovní, kde dostanou prostor úspěšní sportovci, ať už zmiňovaný fotbalista Tomáš Řepka, nebo hokejista Radovan Biegl či rally jezdec Václav Pech. Pokud si chcete prohlédnout promo plakát, máte možnost zde.

 

Sobota, 5. 2. 2011: 3. díl

Tak, jako každý festival má své headlinery, i já mám hvězdy, jenž budou v knize hlavním lákadlem. Jsem velmi rád, že se mi s nimi podařil udělat rozhovor. Samozřejmě si vážím úplně všech rozhovorů, ale na nějaké ty osobnosti se přece lákat musí, nemám pravdu? Dovolím si tedy představit ty hlavní "koně": Richard Krajčo (zpěvák a frontman skupiny Kryštof, herec), Olga Lounová (zpěvačka a herečka), Lou Fanánek Hagen (zpěvák a frontman skupiny Tři sestry, textař) a Tomáš Řepka (fotbalista AC Sparta Praha). Přesně tihle lidé byli také napsáni na promo plakát, který si můžete prohlédnout zde.

 

Neděle, 30. 1. 2011: 2. díl

Dnes se konalo focení promo fotografií. Ač byly velmi nepříznivé podmínky, slunce nesvítilo a bylo velmi mrazivo, tak jsme všechno zvládli a úspěšně nafotili okouzlující snímky. Velmi děkuji Veronice Marečkové, která se toho ujala. Jinak dopisuji průvodní texty, už jsem zdárně za polovinou. Věřím, že co nevidět bude vše hotovo a materiál půjde do výroby. Viděl bych to tak maximálně na 14 dní. Nakonec, proč to uspěchat, že?

 

Pondělí, 17. 1. 2011: 1. díl

Přátelé, v lednu jsem nasadil opravdu smrtící tempo, jelikož jsou dány určité limity, do kdy musím veškerý materiál do připravované knihy odevzdat. Rád bych objasnil, o čem kniha bude. Půjde o jakýsi souhrn mé pětileté novinářské práce. V knize naleznete veškeré mé rozhovory, které jsem dělal postupně od roku 2007, a to v plné verzi. Samozřejmě projdou odbornou jazykovou korekturou. Také budou připsány průvodní texty, které vám všechny rozhovory ještě víc přiblíží. Nebudou chybět profesionální fotografie a nějaké ty bonusy, které nikde jinde nenaleznete. Kniha by měla vyjít na jaře, ale znáte to...