Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tacho: rychlá jízda s rychlým koncem

10. 12. 2010

Minulý týden vstoupil do kin nový film manželů Landových Tacho. Snímek z prostředí automobilových závodů vás rozhodně nebude nudit. Zažijete jízdu plnou adrenalinu a uvědomíte si, že život je o každém okamžiku.

1.jpg

Na tohle motto je ve filmu kladen velký důraz. Nikdy totiž nevíte, co se stane a jaké to bude mít následky. Do hlavních rolí byli obsazeni Daniel Landa, coby závodník Alex, a Olga Lounová, coby spolujezdkyně Lucie. Poznají se na onkologii a přes své těžké nemoci se rozhodnou, že budou startovat na závodech v Nitře. Důvod? Alex jezdí rally 15 let a ještě nikdy neporazil svého věčného rivala Webera. Postava Alexe je zajímavá. Má svůj svět, nic kromě závodů jej nezajímá a nerozhodí ho ani těžká nemoc. Lucie kvůli němu ukončí chemoterapii a soustředí se jen na velký závod. A to i přes nesouhlas svých rodičů (Kamila Magálová a Rudolf Hrušínský). Olga Lounová, ač není typická herečka, předvedla velmi přesvědčivý výkon. Totéž platí i o jejím kolegovi Landovi, který je zkušený jezdec a role mu zkrátka sedla.

2.jpgVedle této hlavní dvojice se objevují ještě další zajímavé posádky. A každé jde o úplně něco jiného. V roli bohatého mafiána Joža, který miluje zvířátka, se blýskl Martin Havelka. Spolujezdce mu dělá neméně vtipný Roman Pomajbo. Jožo teprve začíná závodit a ikdyž pomýšlí na vítězství, daleko nedojede. Ovšem pomůže svém parťákovi z problému, lanýže se najdou. Je to jednoznačně nejvtipnější dvojice. Svůj závod si prožijí i Charlie (Julian Pindar) a Dave (Christopher Rithin). Také tady vzniká vtipná zápletka, ovšem nemá s lanýži co dočinění. Nabízí se tedy otázka. Bude mít tenhle závod vůbec vítěze? Jak to všechno dopadne? Nezapomeňte, že život je přece o každém okamžiku.

Film diváka rozhodně pobaví a ani chvilku se nebude nudit. Děj je svižný, scénář vtipný a herecké obsazení velmi povedené. Navíc Daniel Landa složil perfektní hudbu v čele s titulní písní Tacho. Po dlouhé době opět dobrý český film. V letošním roce byl lepší snad jen Jáklův Kajínek.

3.jpg

 

Autor: Jakub Malovaný

Foto: www.tachomovie.com