Jdi na obsah Jdi na menu
 


Fleret pokřtil novou desku také ve Slavičíně, Promo tour se chýlí ke konci

27. 11. 2011

Legendární vizovická kapela Fleret je momentálně na celorepublikovém Promo tour k nové desce O krásách Valašska. Našlapanou novinku, která se zrodila v červnu, již představila svým fanouškům v Praze, Plzni, Brně nebo v Ostravě. Na řadu přišel také Slavičín, kde kapela hraje pravidelně každým rokem.

01.jpg

Na Promo tour mají Flereti i předskokany, takzvané duo Šindelář & Juha. Plzeňští kytaristi Michal Šindelář a Martin Juha jsou šikovní muzikanti a potvrdili to i před slavičínským publikem. Dokázali ho dostat do té správné nálady, samozřejmě k tomu pomohly i hity dobře známého Katapultu, jelikož Michal Šindelář je syn Jiřího "Dědka" Šindeláře, což byl dlouholetý člen a baskytaristy právě jmenované kapely. Během večera zahrála také cimbálová muzika Slavičan, která si připravila speciální set, jež byl složený převážně z písniček Fleretu. V netradičním podání byly k slyšení například známé Ovečky, Vizovice nebo Sbohem, galánečko.

02.jpg

Po příjemném úvodu už ale nastoupil Fleret. Pánové již jezdí bez zpěvačky Jarmily Šulákové, která odešla do zcela zaslouženého muzikantského důchodu. S Fleretem spolupracovala 17 let a ročně odehrála spoustu koncertů. Pozdrav jí byl poslán i ze slavičínské sokolovny, houslista Stáňa Bartošík ji perfektně zastoupil v písničce Já su od Lidečka. Velkou část repertoáru momentálně tvoří novinky z nové desky, jedná se o 7 písniček. K těm nejlepším patří jednoznačně Maloval mňa malíř, Ondráš a Utěká to utěká. Titulní pecka O krásách Valašska dostala doslova "hard rockovou" dohru, kdy se blýsk za bubny sedící David Filák. Ten se ukázal i jako skvělý zpěvák, na výbornou zapěl prastarý hit Kurnikšopatožtone i slovenskou lidovou Na Královej holi. Prostor ke zpěvu dostali také kytarista Vítek Rokyta a basák Marek Abrahám (Takú ti lištím). V sále byla příjemná atmosféra, lidé se bavili a po další dobře známé písničce Večer křupavých srdíček, kdy frontman Zdeněk Hrachový vzpomněl na spolupráci s Vlastou Redlem, přišel na řadu slavnostní okamžik - křest. Kmotrem desky se stal Aleš Ptáček, což je organizační vedoucí a zároveň klarinetista cimbálové muziky Slavičan. 13. řadovku Fleretu tak za asistence manažera Vladimíra Chromečka polil slivovicí a popřál jí jen to nejlepší. Poté se k Fleretu připojil celý Slavičan a zazněl jeden z největších hitů vizovické party Zafúkané. Na přání publika kapela ještě přidala píseň Vizovice a to byla definitivní tečka za dlouhým večer, který byl plný dobré muziky.

03.jpg

Promo tour se pomalu chýlí ke konci, na programu je už pouze jedna zastávka, která se uskuteční 29. listopadu ve Vsetíně. Pokud chcete vidět křest nové desky Fleretu, určitě neváhejte, v prosinci už má totiž kapela v plánu vánoční koncerty.

 

Autor: Jakub Malovaný

Foto: www.fleretmusic.cz, Igor Zehl