Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kabát nezklamal aneb Banditi di Praga loupili i ve Zlíně

27. 4. 2011

1.jpg"Ano, je to tak, jako by spadli z nebe, Banditi di Prag okradli taky tebe," burácelo zaplněným zimním stadionem Luďka Čajky ve Zlíně. Kabáti zde měli předposlední zastávku svého halového turné. A není potřeba zdůrazňovat, že jedna z nejlepších tuzemských kapel opět nezklamala.

Už v odpoledních hodinách se Kabáti ukázali svým fanouškům na tradiční předkoncertové autogramiádě. Ta proběhla v obchodním centru Čepkov. Kapela se podepisovala necelou hodinu a poté se odjela připravovat na večerní show.

Show odstartovala pilotní píseň z nejnovějšího alba Banditi di Praga, které vyšlo 10. prosince 2010. Banditi se stali za tři týdny nejprodávanějším albem za rok 2010. V dnešní době, kdy se desky prodávají velmi málo, se to jen tak někomu nepodaří. Po stylovém začátku se v rychlém tempu pokračovalo, na řadu přišla starší píseň V pekle sudy válej a hned vzápětí pecka Buldozerem. Příjemným překvapením bylo zařazení opravdu starých fláků do playlistu. Písně Dávám ti jeden den, Piju já, piju rád nebo Wonder program pěkně okořenily. Samozřejmě se hrály i věci nové, jako třeba Lady Gag a Rin, svižný Ebenový hole a také píseň Kávu si osladil, kterou kapela věnovala zesnulému Frantovi Kotvovi, kytaristovi ze skupiny Žlutý pes.

2.jpg

Další zajímavostí na turné Banditi di Praga je kruhové pódium uprostřed haly. Kapela má fanoušky ze všech stran a díky tomu musí neustále pochodovat. Zpěvák Josef Vojtek se hodně naběhá, jistou výhodu má bubeník Radek Hurčík, který je na otáčející se plošině. Atmosféru dokresluje i všelijaká pyrotechnika a ohně. Koncert by se zcela určitě neobešel bez notoricky známých písní. Fanoušci s nadšením zpívali Dole v dole, Malou dámu, Kdoví jestli a samozřejmě Báru, Šamana či Pohodu. Při legendární Žízni byli na nohou i lidé na tribunách. Došlo také na přídavky, definitivně poslední písní bylo Moderní děvče z alba Děvky ty to znaj. Jak uvedl sám Pepa Vojtek, letos už to měla tahle píseň nahnuté, ale nakonec v playlistu zůstala.

3.jpg

Zlínský zimní stadion tak zažil opravdové peklo, které nemělo sebemenší chybu. Poslední město, které Banditi navštíví, bude Olomouc. Ovšem fanoušci nemusí zoufat, Kabát se ukáže také na letních festivalech.

 

Autor: Jakub Malovaný

Foto: www.t-music.cz, www.kabat.cz