Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kovbojové z Mig 21 zahráli ve Zlíně

16. 10. 2010

Chlapecká, taneční, pěvecká a striptérská skupina Mig 21 dorazila opět do zlínského Golemu v rámci podzimního klubového turné Máma se vrací. Chlapci vsadili na kovbojské kostýmy i osvědčené písničky.

1.jpg

Turné nese název po aktuálním singlu, který byl nedávno vypuštěn do éteru. U Mig 21 je totiž známé, že desky moc nevydávají a raději nahrávají jednotlivé písničky, které si můžou fanoušci legálně stáhnout.

Skupina nastoupila na pódium, které bylo dekorováno kaktusy, po deváté hodině a velmi stylově, totiž v kovbojských oblecích. Vše odstartovalo známým songem Venkovan kluk. Zpěvák a velký showman Jiří Macháček vytvořil hned na začátku komorní atmosféru a výborně komunikoval s publikem. Stejně tak nezapomněl na své typické scénky, věnované hlavně fanynkám v prvních řadách. Nechyběl ani tradiční "punkový" pokřik I love you! – Fuck you, kterým Macháček všechny přítomné burcoval. Následovala píseň Tančím a Macháčkovi ukázkové taneční kreace. Ovšem nebyl jediným zdatným tanečníkem, během večera mu sekundoval i Pavel Hrdlička, obsluhující klávesy a dechovou sekci. Na pódiu se objevila i vlajka kapely, když s ní Jirka při písni Vlajky vlají mával nad hlavami spokojených fanoušků.

2.jpg

Ve druhé půlce koncertu zazněly novinky Na zotavenou a Máma se vrací. Hlavně druhá jmenovaná píseň má perfektní a chytlavý zvuk. Ihned se zařadila mezi ty lepší kusy. Své schopnosti ukázali i další členové, během dlouhé instrumentálky. Vyjímal se hlavně výkon dvou Tomášů, basáka Kurfirsta a kytaristy Poláka. Poté přišel na řadu Skejt a Jirka Macháček vyzval čtyři dámy k tanci. Rozhodně se nezalekly a přímo na pódiu se vlnily do rytmu. Závěr koncertu už patřil osvědčeným písním, jako jsou rádiovky Snadné je žít či Slepic pírka, které byly v jemně mexické úpravě. V přídavcích se dostalo i na Malotraktor, kdy zpívalo hlavně publikum a definitivní tečku udělal sborový popěvek V dnešním světě kompjůtrů.

3.jpg

Poslední zastávka první části českého turné je v Krnově. Poté se kapela přesune za oceán a zahraje například v New Yorku, Chicagu nebo Los Angeles. Do domácích kulturáků se vrátí zase v prosinci.

 

Autor: Jakub Malovaný

Foto: Mig 21