Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sahula se ozval z vazby

30. 1. 2008

Dobrá zpráva? Určitě! František Sahula se ozval z vazby. Poslal vzkaz na fórum svého webu. Přepis všech dopisů si můžete přečíst i zde.

Co se vlastně stalo? Františka Sahulu zadržela na konci roku 2007 policie, a to kvůli neplaceným alimentům. František napsal fanouškům pár dopisů, které byly zveřejněny na fóru jeho webu. Zde máte možnost si je přečíst.

Obrazek

30.01.2008

První dopis od Františka Sahuly je z 28. ledna 2008.

Milí fans a ti ostatní....

Zdravim Vás z Liberecké vazby, nebyl jsem odsouzen, ale jsem ve vazbě, protože jsem podal proti příkrému rozhodnutí soudce pana "X" stížnosti - stejnou na něj podám k nadřízenému orgánu, což je krajský soud Praha. Demokracie funguje - tedy v některých složkách - budu usilovat o zrušení vazby, pro kterou není důvod. Mám práci, kde bydlet. Musím vydělávat , abych mohl platit Jarmilce - to především - dceři z prvního manželství je už 24, takže alimenty nejdéle do dvou let zmizí, syn už pracuje. Toto vše pan "X" v rosudku zkreslil a mne prakticky nepustil ke slovu. Za to pustil Milenu Sahulovou, která neopomenula vyzvednout mé problémy s alkoholem. Pravda, problémy jsem měl ale ne s alkoholem. Já totiž nemuselbýt tam kde jsem, šlo o to sehnat 22tis kč, na kterých jsem byl se soudcem telefonicky domluven, jelikož jsem nedodržel slovo, nasraný soudce mi dal 6 měsíců.

Nemám u dopisu ani co kouřit, čekám jak to tu dopadne, je to tu šílené. Pozdravuji všechny fans, Jarmilku a děti a vůbec všechny co sem zabrousí. Chodím zde do posilovny, dnes jsem to nějak přehnal, nemohu skoro ani psát, ale zase budu vypadat na podiu jako chlap a ne jako rozblemclý úředník. Každopádně počítejte s tím, že podzimní turné se uskuteční a vánoční také - k tomu přibudou také koncerty akustické. Jedna z prvních investic, kterou provedu je koupě nového elektroakustického Ibaneze Talmana. Plánem do budoucna je, že hodlám natruc všem debilům hrát co nejlépe. Další koho pozdravuji je Karel Janů - budeme dále spolupracovat, Karle - nějak se to vymklo ale nebylo asi v mé moci to změnit, a vůbec, loučím se s vámi a chcete-li mi někdo napsat, pište na: Františk Sahula, 8.4.1963, cela č.220, Vazební věznice Liberec, P.O.Box 400, 46062, Liberec.

Tak to je takový malý vzkaz od Sahuly, snad to dobře dopadne.

Čau F.Sahula

PS: Tak šílenou dvouletou krizi jsem v životě nikdy nezažil a potkáte-li někoho kdo bude mít blbé kecy, vražte mu jednu. Přeji hodně dobré nálady a někdy zase pošlu dopis. Jo a komu se nelíbí můj styl života, ať neleze na stránky, než jsem se rozvedl, pečovali jsme o tři děti, to není asociální život, nevím co teď vlastně, Jarmilku mám rád a vážím si jí, je skvělá matka.

 

21.02.2008

Po delší době zanechal František Sahula na svém fóru nový vzkaz. Konkrétně 9. února 2008.

Milí Fans.

30.1. pan prezident mou žádost přijal, tak uvidíme, tato zpráva je pro právníka, kapelu a fanoušky...své bývalé ženské vynechávám... Nicméně budu slušný, jen si dovolím na téma napsat krátký článeček. Tedy, především děkuji Mártymu, za to že se stará o web, posíláá mi psací potřeby a vůbec. Jsem na štíru s penězi, takže tu prožívám peklo. Nemám ani kontakt na účetní , nedá se odsud vůbec komunikovat, navíc- je to k smíchu - můj rodinný příslušník je Jarmila - rok jsme se spolu neviděli, jen dvacet minut u soudu - ještě nejsme ani rozvedeni, samozřejmě a tak orgány čekají, že za mnou asi přijede na návštěvu nebo co... Můžete mi psaát ale žádné návody na výrobu bomb a podobně, to mi nedojde. Pište dopisy jen tak pro pobavení a hlavně zkuste k dopisu nacpat známku, popřípadě obálku...Všem venku: buďte hodní, pořádně se za mne zlejte, z vězení bude pěkná knížka, novelka o které jsem dlouho snil. Až budu zpátky svobodný, budeme připravovat koncerty, tak koukejte přitáhnout, bude večírek až do rána.. Těším se až zasednu za comp a budu psát a dělat grafiku, další překvapení je, že jakmile "vylezu" připravíme s Mártym fotosoutěž, vyhodnocení bude o vánocích, bude se týkat hudební tématiky a jedna přímo z koncertu kapely - vše se včas dozvíte. Bude nový web, už mám namalovanou celou strukturu, prostě bude nové www.sahula.cz. Bude víc fotek, videa, počítám s fórem s registrací a pro neregistrované nějaký vzkazník, web synů zůstane. Něco jsem psal už minule ale mám tady bez compu ve všem bordel. Jinak se těším až si zafotím a tím si odpočinu od všech čarodějnic. Ta má poslední smůla mě vlastně zachránila a to od ženské, která by mě dočista zničila, už jsem byl rozhádaný s kapelou, nebyl v tom jen chlast ale ženská!

Jen tak na okraj, jak to vlastně je. Jsem pěkně v prdeli, snažim se držet za každou cenu. Hlavně abych se z toho venku dostal, nikoho tam nemám, takže mohu hladce skončit a poslední oporou bude sklenička. Je tady nelidské prostředí, soudce mě dal do Liberce schválně, Prahu bych přežil lépe. Nedovedete si představit že vykonávám potřebu metr a půl od stolu kde obědvám, není tu co kouřit a problém je sehnat i zapalovač.

Už se těším na svobodu, vím že chci dělat a obklopím se přáteli a týmem který bude stát za to... Mezi své přátelé považuji i fans, jsou stálejší než ženské a většinou mají rozum...

Zdraví

F. Sahula

 

20.03.2008

Třetí dopis pro fanoušky od Františka Sahuly. Jak je vidět, neprožívá nic příjemného.

Milí Fans!

Je zbytečné se rozepisovat o situaci v které se teď nacházím - peklo. Držte mi palce, hlavně ať mi to nepoškodí zdraví, abych mohl v pohodě zase koncertovat a natočit další desku.

Řada lidí z toho má radost ale na ty dojde - ti si zničí svůj připitomělý život sami...

Především bych touto cestou chtěl pozdravovat nejen fanoušky ale i své přátelé, holky, bližní - potažmo hlavně manželky.... Tu první ne, ta ať se smaží v pekle, nemohu se jen pousmát - tak škodolibý a zlý člověk se v mém životě nikdy nevyskytl.....

Hlavně všem šťastné velikonoce a vzpomeňte si na mě 8.4. na mé narozeniny. Nejpozději 21.června budu venku a zase to spolu pořádně rozjedeme na koncertním podiu.

Mějte se fajn - kdo bude mít čas, může napsat, těm co psali děkuji....

František Sahula 8.4.1963

Jiřice PS 8/068

28922 Lysá nad Labem

Váš František Sahula

 

Autor: Jakub Malovaný (dopisy převzaty z fóra na www.sahula.cz)

Foto: www.sahula.cz