Jdi na obsah Jdi na menu
 


Buchlovské hudební léto uzavřely Tři sestry

24. 8. 2009

Celé léto bylo v Buchlovicích zasvěceno hudbě. Do zámeckého amfiteátru postupně přijížděly kapely, jako například No name, Wohnout, Čechomor nebo Sto zvířat. Poslední na programu byly Tři sestry a již tradiční předskokani M.Z.H. a Doctor P.P.

Ano, předkapely byly "pouze" dvě. Třetí do party E!E hrály bohužel v Moravské Třebové na Pod parou festu. Ale to vůbec ničemu nevadilo, večírek to byl parádní. Ale popořadě.

Obrazek

Celý večer zahajovala formace M.Z.H., která opět nebyla kompletní. Koncertu se neúčastnili Jonys, Semír a Láďa. Ovšem soubor se činil hned od začátku. Sehranost, vynikající zpěv Jirky a v neposlední řadě také dobrá nálada. Hlášky typu "bubeník se vyzul" nebo "kulomet" pobavily každého. Zajímavá byla i reakce jednoho z návštěvníků, který přišel pod pódium vyjádřit svůj nesouhlas s písní Spasitel. V playlistu se objevily i nové písně, už teď hitovky, Jinočany a Implantáty. Svůj výstup kluci uzavřeli písní Nowak. Nová deska se nezadržitelně blíží a proto: světe třes se, o M.Z.H. ještě hodně uslyšíme! Je to tak, jsou rok od roku, koncert od koncertu lepší!

Druhý na řadě byl Doctor P.P. Doctor se pochlubil novým setem písní, který byl hodně prosetý písničkami z nového alba (nebudu psát z nové desky, protože Hofík to nemá moc rád :), ti co byli, vědí). A tak třeba dříve zahajující píseň Svět módy se objevila až jako přídavek. Na Doctorovi je originální hlavně choreografie, která ani tentokrát nezůstala pozadu. Výstup se líbil, kapela dvakrát přidávala a amfiteátr se plnil.

To už na pódiu stál výčep a hlavní slovo měly Tři sestry. Atmosféra byla vynikající a soubor hrál a zpíval jako o život. Tři sestry také chystají novou desku, konkrétně na jaro 2010, a na koncertech už zní dvě nové písně: Lázničky a Polární noc. Navíc texty písní běží na projektoru, tudíž, kdo je ještě přečte, má možnost zpívat. O přestávkový program se na letošním tour stará seskupení MRD (Mafuna - basa, Rosťa - kytara a Dáňa - bicí). Vzpomíná se na Frantu Sahulu, jakož to velikána naší pop music. Ve druhé půli podala opět vynikající výkon Supice, když nádherně odzpívala Vendu, Podzim i DeDeRon, kde se opět ukázal mladý a neklidný Franta Vrána. Tentokráte Supici zavazoval oči. Vrána je prostě šoumen! Celý koncert musel končit už kolem jedenácté hodiny a tak po dvou přídavcích zněla závěrečná Modlitba pro partu. Buchlovské hudební léto 2009 tak Tři sestry ukončily náramně!

Posílám pozdrav všem, které jsem měl možnost zase potkat. Díky!

 

Autor: Jakub Malovaný

Foto: Jakub Malovaný