Jdi na obsah Jdi na menu
 


FESTIVALOVÝ SPECIÁL: Deštivá i slunečná Keltská noc 2013

21. 8. 2013

Ve dnech 9. a 10. srpna 2013 se konal v Harrachově již tradiční open-air festival Keltská noc, který se pyšní tím nejlepším výhledem. V areálu skokanských můstků se představilo více jak 20 kapel a ač bylo počasí velmi proměnlivé, fanoušci kvalitní a poctivé muziky si cestu do Krkonoš opět s chutí našli.

01.jpg

Ve festivalovém speciálu naleznete celkem 7 exkluzivních "lehkých letních" rozhovorů. Kdo se u oroseného pivka či vychlazené zelené rozpovídal? Territory (SPS), Petr Hošek (Plexis), Tomáš Hajíček (Krucipüsk), Milhouse (De Bill Heads), Petr Pečený (Doctor P.P.), Stawy (E!E) a Lou Fanánek Hagen (Tři sestry).

02.jpg

Celý festival začal již ve čtvrtek takzvaným nultým dnem, kdy byl sestaven speciální program pro nedočkavce. Během večera se na pódiu objevily například kapely Spínací špendlík nebo Žádnej stres.

Ta pravá krkonošská jízda, převážně v rytmu punku (ovšem Keltská noc samozřejmě není ryze punkový festival), vypukla až druhý den, tedy v pátek. Po opravdu stylovém začátku, o který se postarala Krkonošská dechovka, patřilo pódium stálicím české punkové muziky. Příjemným zpestřením programu tak byly kapely mimo onu punkovou scénu, jako třeba UDG nebo Krucipüsk a totálním odklonem bylo večerní vystoupení Anety Langerové a zlatého slavíka Tomáše Kluse. Adepti na pomyslný titul "nejlepší páteční kapela" byli hned dva, a sice Pipes and Pints a již zmiňovaný Krucipüsk v čele s Tomášem Hajíčkem. O nic pozadu ale nezůstali ani legendární Plexis či jakýsi letošní "objev roku", kterým je pražská kapela Slaves of Stadium Rock. Jedním z tradičních návštěvníků Keltské noci je také vydatný déšť. Ten ani letos nenechal jediného návštěvníka "na suchu". Přeháňky se střídaly s prudkým deštěm, ovšem celkový dojem z prvního dne to rozhodně nepokazilo. Ba naopak - pankáči si alespoň zařádili v blátě pod pódiem.

Sobotní den byl o poznání lepší, co se počasí týče, když jemnostpán Krakonoš prosvítil doskočiště pod mamutím můstkem příjemným horským sluncem. Po dopoledním rozjezdu, který měly na svědomí skupiny Lucky Losers, 1st Choice, Schodiště a VHS se spustila přehlídka kapel, jež jsou určitým způsobem spřízněny se Třemi sestrami, které celý festival pořádají. Přímočaří De Bill Heads, vesele zdravý Doctor P.P., nesmrtelné E!E a ještě o něco starší Visací zámek... Uznejte, že o kvalitu nebyla vskutku nouze. Samozřejmě nechyběly ani "domácí" Tři sestry, které na pódiu vystřídaly kapelu Škwor. Parta okolo Fanánka se předvedla ve vynikající kondici a představila spoustu nových písní z aktuální desky Líná hudba holý neštěstí. A kdo ještě neměl dost, určitě neprohloupil, když si počkal na americkou kapelu Barb Wire Dolls. Takovou smršť Harrachov zřejmě dlouho nezažil. Kapela složená z celkem tří členů, kdy u mikrofonu řádí charismatická a divoká Isis Queen, byla naprosto vynikající. Za zmínku určitě stojí, že tahle originální partička si vystačí pouze s bicími nástroji a jedinou kytarou. Ano, punk jak má být! Sečteno, podtrženo, letošní Keltská noc byla opět skvěle našlapaná, plusovým bodem k dobru je určitě krásný areál s dostačujícím zázemím, a to jak pro fanoušky, tak účinkující. A za to patří organizátorům velký dík.

Během festivalu jsem samozřejmě vyzpovídal zástupce vybraných kapel a probrali jsme v "lehkých letních" rozhovorech horké léto, dovolené, ale také blízké plány. Vy máte tak jedinečnou možnost si přečíst exkluzivní zpovědi muzikantů, kteří ještě vydýchávali svůj pekelný výkon z pódia.

 

Territory (David Šrýtr)
bubeník ze skupiny SPS
03.jpgLéto je v plném proudu, za sebou máte již řadu odehraných venkovních koncertů, a tak mě zajímá, kde se ti letos líbilo nejvíc? Která událost v tobě zanechala zatím největší zážitek?
Obrovský dojem ve mě zanechal největší punkový festival u nás, což je samozřejmě Pod Parou v Moravské Třebové, kde jsme hráli pod přímým sluncem. Nechybělo moc a ukončili jsme koncert, protože to bylo opravdu vysilující. Takže letošní Pod Parou fest má první místo, co se náročnosti a zážitků všeobecně týče.

Trošku jsi mi nahrál, protože ač to tak dnes (tzn. v pátek 9. srpna) na Keltské noci nevypadá, tak léto je opravdu kvalitní a vedra jsou neuvěřitelné. V takovém počasí se asi opravdu nedá moc pohodlně hrát, je to tak?
(smích) Hele, to nikoho nezajímá, prostě to musíme odehrát. Ale je to katastrofa. Můžu se na pódiu klidně posrat, pochcat, poblejt, ale hrát musíme. A kór bubny, ty musí přece fungovat. Musíme to zvládnout za podpory jakýchkoliv prostředků.

Pojďme ke Keltské noci, kde jste samozřejmě nehráli poprvé, místní prostředí již dobře znáte. Zajímá mě, v čem je pro tebe tento festival výjimečný?
Pokaždé, když tady hrajeme, tak prší. Dneska opět celý den pršelo, ale věřím, že zítra bude líp. To je taková určující záležitost. Jinak je zde skvělý výhled z pódia přímo na skokanské můstky a na lanovku. Je to paráda.

Slyšel jsem, že jsi velký příznivec lanovek a hor obecně.
Jakmile někam přijedu, tak první, co mě zajímá, je nadmořská výška a zda-li je na blízku právě nějaká lanovka, případně rozhledna. Pokud tam nic z toho není, tak jsem nasranej jak svině a musíme odjet rychle pryč.

Můžeš prozradit vaše blízké plány? Co SPS chystají?
V prosinci jsme natočili nový singl Právo a hodláme v tomto trendu pokračovat dál. Letos plánujeme další singl, možná i dva, a příští rok z toho třeba vyleze nová deska. Připadá nám, že je nesmysl, aby punková kapela, jako jsme my, dělala desky jak na běžícím pásu.

Nyní si dovolím osobnější otázku - co ty a dovolená? Chystáš se někam ve volném čase?
Odesílám svoji rodinu do Krkonoš a zůstávám doma. Něco budu vyvádět. Já nejsem dovolenkovej typ.

Jen pro ujištění - hory nebo moře?
Hory! Ale český - Jeseníky, Šumava, Krkonoše… Žádná cizina, mně stačí stromy a vysoký kopce.

A lanovka.
Když není lanovka, tak aspoň ta rozhledna. To je většinou konečná a nikdo mě zpátky nedostane.

Na závěr tě poprosím o vzkaz čtenářům.
Hele, Zdeněk (pozn.: frontman kapely SPS) na konci každého koncertu říká: "Chlastejte, prcejte, bavte se a užívejte si léto!" Já myslím, že tohle heslo je tak výstižný, že cokoliv jinýho nemá cenu říkat. Takže já bych to jen podpořil a dodávám, ať si lidé všímají toho lepšího, než toho horšího.

 

Petr Hošek
frontman skupiny Plexis
04.jpgLéto je v plném proudu, za sebou máte již řadu odehraných venkovních koncertů, a tak mě zajímá, kde se ti letos líbilo nejvíc? Která událost v tobě zanechala zatím největší zážitek?
Co se týče letošního léta, tak jednoznačně festival Pod Parou.

Mimochodem, jak se ti hraje v letošních extrémních vedrech?
My naštěstí hrajeme většinou extrémně brzo, anebo až na úplném konci, tím pádem jsme ty vyšťavováky na stagi zatím nezažili. Třeba SPS měli na Pod Parou problém, dokonce Zdeněk začal najednou kolabovat. Ono to opravdu není úplně nejlepší, být zavřený v černý kukani, což pódium je, když ti tam pere to odpolední sluníčko. Je to peklo.

To věřím. Pojďme nyní ke Keltské noci, kde jste samozřejmě nehráli poprvé a prostředí velmi dobře znáte. Zajímá mě, v čem je pro tebe tento festival výjimečný?
Keltská je fantastická právě tím prostředím. Kdy se ti podaří hrát přímo pod mamutím můstkem? To je moc dobrý. Je ale škoda, že nám opět pršelo, i když se s tím tak nějak počítalo. (smích)

Plexis pomalu, ale jistě vstupuje do své třicáté sezóny, mám pravdu?
Ano. 11. srpna 1984 jsme měli historicky první koncert a tím pádem začínáme už třicátý rok.

Plánujete nějaké bilancování či ohlížení? Chystáte pro fanoušky nějakou specialitu?
V žádným případě! Bilancování ani ohlížení nebude. Spíš bych řekl, že pomalu připravujeme novou desku, ale určitě to nebude žádné retro. Co bylo, to bylo a my jdeme dál.

Přesto mě zajímá, když se ohlédneš ty osobně, dokáže říct, co ti za ty dlouhé roky kapela Plexis dala a naopak vzala?
Všechno. Ta kapela mi opravdu všechno dala a taky všechno vzala.

To je vystihující. Nyní si dovolím další osobní otázku - co ty a dovolená? Chystáš se někam ve volném čase?
Před rokem a půl jsem byl po deseti letech na dovolený, když jsme se byli podívat v Thajsku. Nevím, jestli bude letos čas a prachy. Ale je pravda, že bych se jel někam podívat, to určitě. Teď se ale spíš chystáme na jaro, kdy namlátíme něco do pásu a uděláme tu desku.

Co tě láká víc - hory nebo moře?
Jednoznačně moře.

Na závěr tě poprosím o vzkaz čtenářům.
Čtenářům bych vzkázal, ať na to neserou. Ať udělají cokoliv, hlavní je na to nesrat. Nechci sem teď tahat politiku, která je v naší zemi momentálně úplně zkurvená, ale je potřeba něco udělat a ne jen rezignovaně stát. Nerezignovat!

 

Tomáš Hajíček
frontman skupiny Krucipüsk
05.jpgZačnu velmi hloupou otázkou, kterou si ovšem nemůžu odpustit. Co tě vedlo k tomu, že ses po mnoha letech oholil a ostříhal? Svými dlouhými vousy jsi byl již pověstný.
Takový blbý otázky? (smích)

Ano. Jedna taková blbá otázka na úvod.
Najednou mě baví líbat se se ženou.

Dobře, nyní pojďme k létu, které je v plném proudu, za sebou máte již řadu odehraných venkovních koncertů, a tak mě zajímá, kde se ti letos líbilo nejvíc? Která událost v tobě zanechala zatím největší zážitek?
Keltská noc. Vyfoť si to. (se smíchem ukazuje na skokanské můstky, které jsou přímo naproti pódiu)

Mimochodem, jak zvládáš letošní extrémní horké teploty? Jsi příznivcem léta?
Já bydlím na samotě a snažím se chodit pod stromami.

Na Keltské noci jste samozřejmě nehráli poprvé, místní prostředí již dobře znáte. Zajímá mě, v čem je pro tebe tento festival výjimečný?
Už jenom proto, že to tady vypadá tak, jak to vypadá.

To znamená?
Podívej se a vyfoť si to… (opět smích)

Můžeš prozradit vaše blízké plány? Co Krucipüsk chystá?
1. listopadu vyjde naše nové CD, které se bude jmenovat Bombaj. Bohužel tam nikdy nikdo z naší kapely nebyl.

Vidím, že jste velmi plodní, jelikož deska Rodinnej diktát vyšla ani ne před rokem.
My jsme se nyní rozhodli, že to uděláme rychleji. Vždycky jsme vydávali desky zhruba jednou za dva roky, aby to lidi pochopili. Nyní ji uděláme po roce, protože se na ně už můžeme vysrat… (smích)

A na co se můžou fanoušci těšit? Co je čeká?
No, bude to ještě horší, než to bylo.

Nyní si dovolím osobnější otázku - co ty a dovolená? Chystáš se někam ve volném čase?
Jo. Chci se potápět, to mě baví, protože pod vodou je ticho. A já jsem ryba!

Na úplný závěr tě poprosím o vzkaz čtenářům.
Mějte se rádi, milujte matičku přírodu, a kdybychom se neviděli, tak se uvidíme. Ahoj!

 

Milhouse (Honza Havlíček)
frontman skupiny De Bill Heads
06.jpgLéto je v plném proudu, za sebou máte již řadu odehraných venkovních koncertů, a tak mě zajímá, kde se ti letos líbilo nejvíc? Která událost v tobě zanechala zatím největší zážitek?
To je těžko říct, čoveče. Festivaly jsou vždycky dobrý. Pravdou je, že nás letos malinko zklamala Benátská noc. Ne kvůli lidem, ale kvůli organizaci a pořadatelskému přístupu. Jinak nás v podstatě mile překvapilo, že máme větší úspěchy na turné Tří sester, protože mnohdy hrajeme jako po-kapela, tedy až po Sestrách, kdy už moc lidí nezůstává. Letos se nám to stalo dvakrát a všechno bylo jinak, lidé zůstali a zpívali s námi. A teď čerstvě mám dobrý pocit z Keltské noci.

Letošní léto je opravdu kvalitní a vedra jsou neuvěřitelné. Jak se ti v takovém počasí vlastně zpívá?
Dá se to. Když nám manažer neudělá troják, což znamená, že máme tři kšefty za den, tak je to dobrý. (smích) Dopujeme se peprmintkou a ta nás vždy doladí. Samozřejmě je lepší, když hrajeme večer a už je chládek. Nicméně je léto, proto jsem rád, že je vedro. Tak to má být, že jo?

Vraťme se ještě ke Keltské noci, kde jste letos samozřejmě nehráli poprvé, místní prostředí již dobře znáte. Zajímá mě, v čem je pro tebe tento festival výjimečný?
Výjimečný je v tom, že co se přestěhoval do Harrachova, tak tady rok co rok prší a je tady vždycky hromada bláta. Je dobře, že se na to pořádající tým, což je Mafuna a Tři sestry, i přesto všechno nevysral. Nijak nepodlehli tomu, že se třeba návštěvností nedostali tam, kam by chtěli a stále v tom pokračují. Z malého festiválku, který býval kdysi v Háskově u někoho na zahradě, to postupně dojelo až do tohohle rozměru. A já si myslím, že to ještě poroste. Navíc mi přijde, že sem chodí stále víc a víc lidí. To je dobře.

Můžeš prozradit vaše blízké plány? Co De Bill Heads chystají?
Konečně už se dodělávají nový webový stránky. Ony už jsou skoro hotový, ale ještě ne úplně. Takže to máme teď na programu. Dále uvažujeme o tom, že bychom udělali nějaký singl, dejme tomu jednu nebo dvě písničky před Vánoci. Zároveň by to měly být písničky, které se objeví na nový desce. Tu chceme dělat snad někdy na jaře. Uvidíme, vše záleží, zda budou peníze na studio. Asi polovinu písniček máme nějak připravenou a pár věcí musíme ještě dopsat.

Co ty a dovolená? Chystáš se někam ve volném čase?
Byl jsem v klasické destinaci v Chorvatsku. (smích) Před týdnem jsme hráli někde u Ústí nad Orlicí, o půlnoci jsem vyrazil autem do Chorvatska, kde jsem se pět dní válel a v sobotu jsme už zase hráli v Chlumci nad Cidlinou. Takže z hraní rovnou na dovolenou a z dovolené zpět na hraní… (smích)

Na závěr tě poprosím o vzkaz čtenářům. Předej jim nějaké poselství.
Poselství budoucím generacím… Tak ať na nás lidi chodí, ať nám dělají dobrý jméno u dalších lidí, kteří nás ještě neznají a taky ať chodí podporovat kapely, které začínají a nemají možnost se někde ukázat. Ne všechno, co je slavný, musí být dobrý. My slavní moc nejsme, ale taky jsme zažili koncerty, kdy jsme hráli pro tři lidi. Dneska už je to samozřejmě jiné a lidi na nás přijdou, ale i tak bychom se rádi ještě posunuli. A když si budou lidé kapely doporučovat, tak to je ta nejlepší reklama.

Nyní přichází otázka úplně mimo náš rozhovor. Jsi rád, že legendární Petr Nedvěd prodloužil smlouvu v Liberci? (pozn.: Honza je oddaný fanoušek hokejových tygrů z Liberce a na tamním zimním stadionu dělá takzvaného speakera)
Jasně! Uvidíme, jaká bude letošní sezóna, máme nějaké nové posily. Budou to nervy… (smích) Doufejme, že už v Liberci nebudou takové hrůzy, co byly.

 

Petr Pečený
frontman skupiny Doctor P.P.
07.jpgLéto je v plném proudu, za sebou máte již řadu odehraných venkovních koncertů, a tak mě zajímá, kde se ti letos líbilo nejvíc? Která událost v tobě zanechala zatím největší zážitek?
No, musím říct, že já i kluci z kapely jsme zpočátku až nevěřícně sledovali obrovský nárůst zájmu o Doctora P.P. na všech koncertech, kde jsme hráli. Je to asi tím novým CD, který se mimo jiný skvěle prodává (pozn.: tři měsíce se deska Zdravý doktor drželo v první desítce nejprodávanějších CD v ČR) a že titulní písničku Zdravý doktor drtí rádia, teď dokonce i v taneční verzi.  Ale na takové věci se snadno zvyká… (smích) Takže se nám všude hraje dobře. Ale nejvíc mě asi překvapilo, že když jsme hráli v Dobrušce po Sestrách, tak hodně lidí zůstalo a pařili s námi. To bylo super a samozřejmě jsme všem fanouškům hrozně vděční.

Mimochodem, jak zvládáš letošní extrémní horké teploty?
Těžce. Zrovna dneska jsem měl při koncertě nějakou krizi. Ale když si potom dáš nějaký šampaňský, tak je to dobrý… (smích)

Jak jsme již zmínili, váš playlist obohatily písničky z nové desky Zdravý doktor, která vyšla na konci dubna. Jak bys ji stručně charakterizoval? Čím se liší od těch předchozích?
Myslím, že je to hlavně o tom, že se chceme dobře bavit. Speciálně já pozoruji, že od určitého věku je život hlavně o zábavě a všeho, co tě baví, si vážíš a začneš to cíleně vyhledávat. Třeba v textu Zdravého doktora napsal Fanánek skvělou pointu, že i když celý život zlobíš a děláš bordel a měl bys jít do pekla, tak stejně přijdeš do nebe, kde na tebe čeká Svatý Petr s panákem a jede se dál. A tak se držíme letního motta, že pařit se musí. Strašně jsme se uvolnili, lidé to pochopili, takže nás těší, když mají dobrou náladu. Té špatné nálady je totiž jinak všude kolem hodně. Ta deska je fakt lehounká a nemudruje nad kravinami, přechytralých a smutných písní jsou plná rádia. Zkrátka, nechci už řešit v písničkách nějaký problémy, myslím, že každý jich má i tak víc než dost.

Díky této desce se o vás hodně mluví, píše, a zase jste vidět i v televizi. Pociťuješ najednou větší zájem o kapelu?
Jak už jsem říkal, je to velká změna. Spělo to k tomu už minulý rok. Letos přišel zlom a opět jsme se dostali do médií. Nyní je ten zájem veliký, ale stejně to nic nemění na tom, že nás muzika baví a vždycky ji budeme dělat hlavně pro zábavu. Tím zvýšeným zájmem logicky přichází hodně nabídek na koncerty. Je to příjemný. Před tím ale bylo deset let práce a hlavně ježdění po koncertech, které nám umožnily hlavně Tři sestry. Zato, jak nám pomohly, jim nepřestanu být nikdy vděčný.

Na Keltské noci jste nehráli poprvé, místní prostředí již dobře znáte. Zajímá mě, v čem je pro tebe tento festival výjimečný?
Pro mě je výjimečný tím, že vždycky, když odsud odjíždíme, tak jsme všichni v kocovině a říkáme si, že je konec léta. Už to tak máme několik let, a čím jsme starší, tím si toho Gambrinus tour, které jezdíme se Sestrama, Éčkama a M.Z.H., víc a víc vážíme. Kdo hraje, dá mi za pravdu, že když se sejde pár kapel, který si to už deset let užívají a mají se rádi, tak je to zázrak.  Navíc na Keltské to vždycky celé nějak vyvrcholí a všichni se strašně ožerou, v backstagi je parádní zombie land, je sranda a proto je pro nás ten festival strašně důležitý.

Nyní možná zbytečná otázka, jelikož vaše nová deska je na světě, brzy spatří světlo světa i nový videoklip, přesto mě zajímá, zda plánujete ještě něco nového v dohledné době.
Já si myslím, že až proběhne klip Jsem dokonalej, tak začátkem příštího roku bude i třetí klip a také chystáme novou show na příští rok. Držíme se linie, že odehrajeme nějakých čtyřicet koncertů za rok, víc hrát nechceme. I když kvůli zájmu pořadatelů příští rok možná pár koncertů přidáme. Ale chceme, aby ta show byla ještě víc dotažená. Zároveň jsme pod jakýmsi tlakem, měli bychom začít dělat na další desce. Ta aktuální zafungovala, jsme v kurzu a proto je potřeba udělat další. Na druhé straně, hrajeme pro zábavu, takže se stejně ničím tlačit nenecháme. (smích)

Nyní si dovolím osobnější otázku - co ty a dovolená? Chystáš se někam ve volném čase?
My jsme točili videoklip na Sicílii, což moc dovolená nebyla, ale teď jsem byl deset dní v Chorvatsku, kde se mi povedlo navštívit koncert Carlose Santany, který jsem prošvihl v Praze. Taky se mi konečně povedlo vidět v Praze koncert Leonarda Cohena, to byly super zážitky. Takže dovolená se povedla a určitě bych rád ještě někam vyrazil v září, hned jak skončí letní koncertní sezóna. Díky Tomáši Rosickému jezdím občas na fotbal do Londýna a 3. listopadu hraje Arsenal s Liverpoolem, tak bych se možná mohl jet ještě podívat tam.

Na úplný závěr tě poprosím o vzkaz čtenářům.
Vzkázal bych jim, ať jsou veselí, ať se baví a ať nepodlehnou tomu, jak se jim neustále tlačí do hlavy, že je něco špatně, protože když budou pozitivní, tak tady bude pozitivní všechno a šťouralové budou nasraní. Život je proto, aby se užíval a ne proto, aby se člověk nasíral, nebo nechal nasírat jinými, kteří jsou za to ještě placení. Takže, buďte "Zdraví doktoři" a kupujte naše nové CD, ať jsme ve vatě. (smích)

 

Stawy (Petr Stawarz)
kytarista ze skupiny E!E
08.jpgLéto je v plném proudu, za sebou máte již řadu odehraných venkovních koncertů, a tak mě zajímá, kde se ti letos líbilo nejvíc? Která událost v tobě zanechala zatím největší zážitek?
Skvěle se mi hrálo tady. Keltská noc je super, proto je to asi zatím můj největší letní zážitek.

Na Keltské noci jste nehráli poprvé, místní prostředí velmi dobře znáte. Zajímá mě, v čem je pro tebe tento festival výjimečný?
Jezdí sem dobré kapely a dobří fanoušci, kteří mají tuhle muziku rádi.

Jak zvládáš letošní vysoké letní teploty? Dá se v tom vedru pohodlně hrát?
Úplně v pohodě. Třeba v Moravské Třebové jsme hráli ve čtvrt na dvě v noci. Tím pádem jsme extrémní horko zvládli skvěle… (smích) Ne, je pravda, že většinou máme štěstí a když zrovna neprší, tak se nám daří horku vyhnout.

Můžeš prozradit vaše blízké plány? Co Éčka chystají?
Momentálně nemáme žádné plány. Loni jsme udělali desku, DVD a teď chceme jen hrát a nadále fungovat.

Nyní si dovolím osobnější otázku - co ty a dovolená? Chystáš se někam ve volném čase?
Dovolenou si v kapele vybíráme postupně, já jsem byl v Maďarsku. Jen to musíme vždycky udělat tak, abychom se stihli vrátit na další koncert. Například Bořek (pozn.: zpěvák E!E) je dnes tady, zítra v noci (pozn.: v neděli) jede do Chorvatska a vrátí se v pátek, aby mohl večer hrát. Zkrátka naše dovolená je omezená hraním.

Na závěr tě poprosím o vzkaz čtenářům.
Ať na nás lidé chodí, ať se jim líbíme a ať nám zachovají přízeň.

 

Lou Fanánek Hagen
frontman skupiny Tři sestry
09.jpgNení žádným tajemstvím, že léto miluješ. Přesto mě zajímá, jak zvládáš letošní extrémní teploty? Dá se v těchto vedrech ještě pohodlně zpívat?
Léto je dobré, moc horko už je otravné, ale teď už nic takového nehrozí! Vedra jsem trávil na koupališti v horském městečku Jablonec nad Jizerou.

Mimochodem, co ty a dovolená? Chystáš se někam ve volném čase?
Nikam na dovolenou nepojedu - nevidím důvod. Když jsem byl u moře, po prvním vykoupání jsem se zděsil skutečnosti, že toto budu muset dělat týden! Takže pobytové zájezdy už nikdy, zvlášť ve skupině ovcí - turistů, kteří se díky své lenosti a jazykovým bariérám nechají oškubávat prolhanými cestovkami, žebrajícími bubáky v exotických zemích a letištním občerstvením. Ale jistě mne nemine aspoň jedna ukázka moře nejmenšímu dětstvu, nicméně pojedu proti proudu, jako už dvakrát, tedy na sever, do Skandinávie s obytňákem. Trajekt, respektive přístav, je letiště v menším, co se loupežnictví týká, takže to jedu celé po pevnině, díky mostu z Dánska do Švédska. Ale počítám příští rok, nejlépe mimo prázdniny.

Ještě se krátce vraťme ke Keltské noci, kde jste samozřejmě nehráli poprvé, dá se říct, že jste takřka domácí kapela. Zajímá mě, v čem je pro tebe tento festival výjimečný?
Keltská je "náš" festival, pořádá ho Krakonošovo, což je agentura Ing. Magora, a hráli jsme od počátku na všech ročnících.

 

Odkazy: www.keltskanoc.cz, sps.litvinoff.cz, www.plexis.ic.cz, www.krucipusk.cz, www.debillheads.cz, www.doctorpp.cz, www.eecka.eu, www.trisestry.cz

 

Autor: Jakub Malovaný

Foto: Petr Tibi, Pavel Průcha, Dušan Kilčo Matějček, Tom Black Photo, musicfoto.net