Jdi na obsah Jdi na menu
 


Koncert Tří sester spolu s M.Z.H. probudil Zlín ze zimního spánku

27. 3. 2010

Do centra Zlína zavítaly oba soubory po hodně dlouhé době. Tři sestry, stejně jako M.Z.H., vydaly nové album a tím pádem byl repertoár zahalen rouškou tajemství. Fanoušci byli mile překvapeni.

Večer zahajovala místní skupina Jackye, kde je frontmanem bývalý zlínský primátor Tomáš Úlehla. Svým zhruba půl hodinovým setem písní navnadili fanoušky na hlavní chod.

Když začali hrát M.Z.H., sál pořádně ožil. Jako první přišla Bolívie, pilotní píseň z Čórtova hrádu. Z nejnovějšího alba dále zazněly i Implantáty, Punkerin nebo Hajná. Soubor přijel opět bez Semíra, zato s Jonysem, který se s Jirkou perfektně doplňoval ve zpěvu a sklidil velký potlesk. M.Z.H. svůj výstup zakončili Nowakem.

Obrazek

To už plný klub Masters Of Rock Café očekával příchod Tří sester. A dočkal se. Sestry hned na začátku porušily letitou tradici, když nezahajovaly legendární Ztrátou imunity. Ta se objevila až jako přídavek, ale na svém kouzlu nic neztratila. Jako první zazněla V pekle nebo v ráji, což je také pilotní píseň z Lázniček. Během večera došlo na staré dobré pecky, jako jsou Lidojedi (ti zněli výborně!), Budapešť nebo Věci divnej spád maj. S Rosťou Cermanem došlo na Lepší časy a Sovy v mazutu. Po přestávce následovala pěkná vzpomínka na Františka Sahulu, o kterou se postaralo trio MRD, které tvoří Mafuna, Rosťa a Dáňa.

Obrazek

Tři sestry zařadily do repertoáru spoustu písní z aktuálního alba. Noční tramvaj, Pilsner Urquell, Stroj nebo FC Knajpa se už mezi fanoušky chytly. Na závěr nechyběly tradiční hity. V sále, který už připomínal spíš saunu, zpívali úplně všichni.

Koncert se hodně povedl, v dobré náladě byli jak M.Z.H., tak Tři sestry a určitě zpříjemnili konec března na Zlínsku.

 

P.S. Díky moc M.Z.H. za Hodného kluka!

 

Autor: Jakub Malovaný

Foto: www.trisestry.cz, Béda