Jdi na obsah Jdi na menu
 


Stojaté vody na Štěrkovišti se rozvýřily za zvuku Tří sester

25. 5. 2009

Tři sestry slaví 24 let. Vyjely na turné, které nese již sedmým rokem název Gambrinus tour a opět se drží hry s čísly, tentokrát zahrají na 24 místech. A ještě jedna jistota - uvidíte tradiční hosty, jimiž jsou E!E, M.Z.H., Doctor P.P. a také De Bill Heads. Třetí zastávkou bylo otrokovické Štěrkoviště, které se nachází nedaleko od Zlína.

Obrazek

Na začátek musím pochválit vynikající zvuk a můžu říct, že takový jsem už dlouho neslyšel. Bylo rozumět každému slovu!

ObrazekPrvní byli na programu M.Z.H. Bez Jonyse a Semíra zahráli své staré známé i nové písně. Velice chytlavá byla píseň Implantáty, která se objeví na chystané desce. Zaznělo také oblíbené Tajemství Daniela Landy. Opět musím chválit, protože se mi vystoupení Hrbatých velice líbilo. Jen škoda, že pod pódiem nepanovala správná atmosféra. Lidí nebylo mnoho a i díky tomu M.Z.H. svůj výstup o něco zkrátili.

Po krátké pauze se na pódiu objevil Petr Pečený a jeho parta Doctor P.P. Vůbec poprvé jsem viděl nového bubeníka a poprvé jsem také slyšel nové písně, kterých se zřejmě dočkáme na chystaném albu. Nechyběly tradiční taneční kreace a nechybělo také něco z rokenrolu. Dokonce na závěr střihl Doctor jednu skladbu v angličtině.

ObrazekTřetím na řadě byly dnes už legendární E!E. Ovšem stále bez nemocného Bořka, kterého na postu zpěváka nahradil vynikající Bakča. Éčka se držely svého kréda "nic novýho nerozjíždět", ale za to pod pódiem se to pořádně rozjelo. Aby ne. Vždyť už bylo na čase. Navíc, Bakča si celou dobu pěkně pohrával se svým míčkem, který si zakoupil v zoo a dokonce ho měl na ruce i při hře na kytaru. "Mějte se fanfárově, vy hovada," loučil se a s ním i celá kapela. Nás čekal zlatý hřeb večera.

Tím byly Tři sestry. Při rytmech Vlachovky už bylo docela plno, takže nakonec ještě lidé přišli. A ti co neměli lístek sledovali za plotem areálu. Playlist byl v podstatě stejný, opět byly Divný stavy a Sny o lahvích sody, ale zazněl také Konec Bulla Máchy. A mohlo být i překvapení v podobě nové písně, které se nakonec nekonalo! Proč? Není to tak dávno, co Fanánkovi přiletělo pivo na jeho notebook. Bohužel i v Otrokovicích se našel idiot, který si potřeboval hodit a trefil se přesně. Kdo ví, jak Fanánkův pomocník s texty dopadl.

ObrazekPřestávkový program vyplnilo, jak je nazval Fanánek, seskupení MRD (tedy: Mafuna - basa, Rosťa Cerman - kytara a Dáňa - bicí). Vzpomínalo se na Františka Sahulu a při jeho písni Životem podvedenej a směsce největších hitů byly promítány i fotografie. Následně se připojily Sestry a hrály se Sovy v mazutu. O dramatický závěr se postaral hasič a hrdina v jedné osobě Franta Vrána. Když se soukal za bicí, tak spadl z pódia, ale naštěstí po chvíli dokulhal zpět a odbubnoval přídavky v podobě Expresu do Bohnic a Modlitby pro partu. Ta už tradičně říká, že je konec. Takový nářez už otrokovické Štěrkoviště dlouho nezažilo. Proto ještě jednou velká pochvala!

Zdravím Dášu, Kornouta, Mafunu a Dáňu, díky!

 

Autor: Jakub Malovaný

Foto: Jakub Malovaný, Béda (rajce.idnes.cz)