Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tři sestry přijely v rámci Gambrinus tour 2011 do Ratíškovic

5. 6. 2011

Legendární Tři sestry jsou opět na turné. 27. května vyrazily již podeváté v řadě na letní Gambrinus tour, které potrvá až do 17. září. Objedou tak celkem 22 koncertních open-air areálů Česka a Moravy. A jak uvádí, navštíví stará dobrá místa, i areály a končiny zatím neprobádané. Jednou z těch neprobádaných končin byly i Ratíškovice.

1.jpg

Ratíškovice, jenž leží kousek od Hodonína, byly na turné teprve čtvrtou zastávkou "rockového cirkusu" Tři sestry. Letošní turné nese heslo "Neházej pivo! Je to boží dar". Tahle výzva směřuje k fanouškům, jenž lahodným mokem nesmyslně plýtvají. Jako hosté se na turné objevují opět kapely E!E, M.Z.H., Doctor P.P. a De Bill Heads. První tři jmenované taktéž navštívily sportovní areál Baník v Ratíškovicích. 

První odehráli svůj set M.Z.H. a dodrželi slib, jenž vyslovili před turné. V repertoáru se skutečně objevila novinka, píseň Třešňovka. Zbytek byl v podstatě stejný, tak, jak jsou fanoušci zvyklí a mají to rádi. Po Hrbatých nastoupila za zvuku veselého intra formace Doctor P.P. Parta okolo Petra Pečeného zahrála s plným nasazením svůj veselý rokenrol a prozradila, že se brzy dočkáme nového videoklipu. Poslední předkapelou byla příbramská parta E!E. Éčkám to naživo šlape, je to punk, jak má být. Navíc sází na klasiku a stále se drží hesla "nic novýho nerozjíždět". I když, kdo ví...

3.jpg

Po skvělém rozjezdu ale přišlo to hlavní - Tři sestry. Fanánek představil svůj nový kostým "pan pivo", ve kterém stráví celé turné. Fanoušky jednoznačně potěšil nový playlist, do repertoáru se vrátily legendární písně, například Ta naše rytmika se skvělou vsuvkou Jarouška na saxofon. Po dlouhé době zazněla také Svatozář z desky Průša se vrací. Sestry byly v ohromné pohodě, což se přeneslo i na dav fanoušků. A že jich nebylo málo. Přestávkový program zpříjemnilo trio MRD, jenž vzpomíná na Františka Sahulu. Závěr koncertu už patřil hitovkám, definitivní tečku za koncertem udělala Modlitba pro partu, kterou začíná sám Franta Vrána, jenž byl ve skvělé náladě.

4.jpg

Tři sestry si z turné odskočí také do pražské Lucerny, kde budou 13. 6. uvedeny do Beatové síně slávy a zahrají unplugged, což je velká rarita, která se neopakuje často.

 

Autor: Jakub Malovaný

Foto: www.trisestry.cz