Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tři sestry připravily pro zlínské fanoušky večer plný překvapení

11. 12. 2011

Vánoce jsou téměř za dveřmi a proto legendární kapela Tři sestry připravila pro své fanoušky sérii čtyř speciálních vánočních koncertů. Jeden z nich se uskutečnil také ve zlínském klubu Masters of Rock Café a věřte, že na návštěvníky čekalo nejedno překvapení.

Spolu se Třemi sestrami přijela i jejich spřízněná parta M.Z.H. Hrbatí ve skvělém tempu zahráli svůj tradiční koncertní set a dostali fanoušky do té správné nálady. Během vystoupení navíc pokřtili první knihu začínajícího hudebního žurnalisty Jakuba Malovaného (pozn.: autora této reportáže), která oficiálně vyšla v den koncertu, tedy 10. prosince 2011. Kniha je plná rozhovorů s muzikanty a sportovci, naleznete v ní i členy z kapel M.Z.H. či Tři sestry. Byla tak zcela logicky polita zeleným mokem z Božkova, úkolu se zhostil kytarista David Herák. Poté koncert pokračoval, zazněla například i novinka Třešňovka. Úplnou tečkou za vystoupením M.Z.H. byla píseň Nowak, během níž se navíc pánové stihli i představit.

pap_0060.jpg

Poté již na pódium nastoupily Tři sestry a vzaly to pěkně od podlahy. V playlistu se objevily jak písničky novější, tak i ty starší. Kapela v čele s Lou Fanánkem Hagenem předvedla vynikající výkon, z jejich výstupu byla cítit velká pohoda. Celý Masters si s chutí zazpíval pecky jako Homosexuál, Konec Bulla Máchy, Lepší časy či Lidojedi. A v půlce koncertu přišly na řadu první dvě překvapení. Nejprve přinesl Mafuna bohatou nadílku a mezi fanoušky házel jedno CD za druhým, poté byla puštěna nově natočená píseň Nejlíp jim bylo, kterou Tři sestry přezpívaly pro kapelu Mňága a Žďorp. Ta na jaře oslaví 25 let a připravuje kompilaci svých největších hitů (pozn.: deska vyjde 1. dubna 2012). Kromě Sester přiložily ruku k dílu i kapely Kryštof, Vypsaná fiXa, Wohnout nebo Buty.

dsc_1178.jpg

Ani ve Zlíně nechybělo trio MRD, které vzpomíná obsáhlou směskou na Františka Sahulu. Tvoří jej Mafuna, Rosťa Cerman (kapelník Synů výčepu) a Daniel De Luxe Král (bubeník M.Z.H.). Třetí jmenovaný se postaral o další "nadílku", když si připravil píseň Vokurka, která vyšla na albu Hudba z Marsu v roce 1995. Na basu Dáňu doprovodil Mafuna a za bubny nahradil chybějícího Vránu, jenž zrovna někam odběhl, sám Fanánek, který ukázal, že ještě stále bubnovat umí. Další staré písničky už zahrály samy Tři sestry. Za zmíňku stojí hlavně Maminka a Ventilek. Poté se už koncert dostal do své poslední části, která vždy patří hitovkám. V přídavcích zazněly písničky Angelo mutuje, Zelená a při druhém přidávání i Svatozář. Všechno ukončila Modlitba pro partu.

dsc_0084.jpg

Další speciální vánoční koncerty se uskuteční v Praze, kdy Tři sestry zahrají v Akropoli (21. a 22. 12.). Na prvním koncertě spolu s P.S. a na druhém s M.Z.H. Tak šťastné a veselé!

 

Více informací o nové knize Jakuba Malovaného Rozhovory (2007 až 2011)

 

Autor: Jakub Malovaný

Foto: www.trisestry.cz, www.giordano.cz