Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tři sestry zavítaly do Nové Říše

26. 3. 2011

Koncertní sezóna je již v plném proudu, volno skončilo také legendárním Třem sestrám. Než vyrazí na své tradiční Gambrinus tour, tak navštíví několik českých a moravských kulturáků. Pořádný večírek zažili také fanoušci z Nové Říše.

Jak je již zvykem, první se představila kapela M.Z.H. Nechyběly staré známé fláky a samozřejmě zazněly i novější písně z Čórtova hrádu. Po celou dobu koncertu byl vynikající zvuk, naopak je škoda, že nebylo příliš mnoho lidí.

dsc_0166.jpg

A nepřibylo jich, ani když nastoupily Tři sestry. Překvapením bylo zařazení nové písně Neházej pivo! do playlistu. Píseň reaguje na věčný problém fanoušků, kteří místo aby své pivo dopili, tak jej hází do davu. Skladba pochází z nového alba ... z garáže, které vyšlo minulý rok v edici Superlázničky a letos na začátku března také samostatně. Album obsahuje 8 dosud nevydaných skladeb nahraných v undergroundovém duchu starých dobrých 80. let. Je doplněné živou verzí Modlitby pro partu, ve které hraje na kytaru fotbalista Tomáš Rosický a jako bonus naleznete také dvě nové skladby Fanánka a Synů výčepu, včetně posledního textu Františka Sahuly Nouzovej východ. Placka byla slavnostně pokřtěna 23. března v Paláci Akropolis.

Během večera zazněly i další skvosty ze starých alb, jako třeba Maminka, Věci divnej spád maj, Lidojedi a nebo Nechci do ústavu. Obzvlášť Lidojedi zní i po letech fantasticky. Výjimečně nedošlo na DeDeRon, místo toho se dostalo na píseň Zabij bobra, která je taktéž z CD ... z garáže. V přídavcích se dostalo také na Zelenou, která zkrátka nesmí chybět.

dsc_5621.jpg

Tři sestry budou pokračovat po kulturácích celý duben a navíc si znovu zahrají se slovenskými Horkýže slíže (16. 4., Frýdek Místek). V květnu zavítají na Slovensko (Bratislava, Žilina, Košice) a poté přijde na řadu Džbán (21. 5.), který odstartuje letní turné.

 

Autor: Jakub Malovaný

Foto: www.trisestry.cz